wie zijn wij

teamfoto

Het Praktijkcentrum wil kerken ondersteunen bij de vragen waar ze mee te maken krijgen. We helpen hun door in kaart te brengen wat er speelt in hun gemeente en in de samenleving. Door te luisteren en te analyseren bouwen we samen aan actuele kennis. Die kennis zetten we in voor advisering, toerusting en begeleiding.

Het initiatief voor het Praktijkcentrum is ontstaan in het kerkverband van de GkV. Daar waren verschillende organisaties die zich bezig hielden met het adviseren van kerken: de Theologische Universiteit Kampen, hogeschool Viaa en het dienstencentrum. Zij hebben de krachten gebundeld en zo is het Praktijkcentrum tot stand gekomen. Met het verlangen om allerlei kerken van dienst te zijn en samenwerking te zoeken met verschillende christelijke organisaties.

In het centrum van ons geloof en ons werk staat Jezus Christus. Hij geeft ons de zekerheid dat een verbinding tussen God en ons mogelijk is. Die verbinding is waar we naar verlangen voor christelijke gemeenschappen en via de gemeente ook voor individuele christenen.

  • Verbinding tussen God en ons: Christenen en kerken richten zich op God als fundament en doel van hun bestaan. Ze verstaan Gods Woord en verlangen ernaar om Christus te volgen. Als gemeenschap stimuleren en ondersteunen ze elkaar daarin.
  • Verbinding tussen ons geloof en ons leven: Christenen en kerken begrijpen de relevantie van het geloof voor de praktijk van het dagelijks leven. Ze groeien in hun getuigenis in woorden en daden. Hun geloof wordt concreet en zichtbaar voor hun omgeving.

Heeft u een vraag of wilt u iets met ons overleggen, stuur dan een mail naar info@praktijkcentrum.org of vul onderstaand formulier in. Wij denken graag met u mee!

Uw naam *

Uw email *

Onderwerp *

Uw bericht