Een veelkleurige gemeente

We zien dat veel dertigers graag naar evenementen als Opwekking gaan en op zondagmiddag steeds vaker thuisblijven van de dienst in de eigen kerk. Ze geven aan dat ze andere dingen nodig hebben in de samenkomsten: meer beleving en ruimte voor ontmoeting. Maar de oudere generatie hecht vaak sterk aan hoe het was en ziet de kerk niet graag veranderen. Hoe gaan we hiermee om?

Voortdurend in verandering. Dat is wat gereformeerd ten diepste betekent. In veel gemeenten is er nogal wat in verandering. Er zijn verschillende verlangens en opvattingen over de samenkomsten, lokale samenwerking en levenspraktijk. Al deze verschillen vragen om gesprek. Maar hoe doe je dat op een vruchtbare manier? En waar moet het gesprek dan over gaan?

Verandering vraagt veel van de leidinggevenden in een gemeente. Wat doe je als het echt spannend wordt in de kerkenraad? Of als er groepen ontstaan in de gemeente? Kunnen we daar als kerkenraad zelf mee omgaan, of is het wijzer om iemand mee te laten kijken?

We hebben jarenlange ervaring met het begeleiden en adviseren van gemeenten die voor dit soort uitdagingen staan. We (her)kennen veel vragen van vandaag en werken met je mee aan een goed gesprek daarover. We voorzien je van kennis en kunde op het gebied van theologie, veranderingsprocessen en gemeenschapsvorming. Ons verlangen is om met jou en je gemeente te onderzoeken wat de vorm en inhoud van jullie roeping is.

Herken je deze vragen? Neem dan contact op met Jannet de Jong of Moniek Mol voor een adviesgesprek, een gemeenteavond of begeleiding op maat voor jouw kerkenraad.

Jannet de Jong
Neem contact op

Relevante informatie