Hoe kan ik de jongeren in mijn groep motiveren? Hoe doe ik dat als catecheet, bijvoorbeeld wanneer er weinig interesse voor het geloof? Deze vragen kennen jeugdleiders en catecheten. Steeds op zoek gaan naar wat jongeren motiveert en inspireert. Wat zet hen in beweging en dan juist in de kerk?

Het Praktijkcentrum biedt een thema-avond ‘motiveren van jongeren’ aan. De vragen over motiveren worden in een bijeenkomst met theorie over motiveren en leren besproken en met praktische opdrachten samen uitgewerkt.

Jongeren worden aangedreven door motivatie-aspecten in zichzelf of omdat ze er voor beloond worden. Jongeren willen presteren en zijn leergericht. Maar hoe gaan we daar in de kerk mee om? Juist in een levensfase waarin jongeren op zoek zijn naar hun identiteit, naar wat ze kunnen en wat ze willen in hun leven. Deze levensfase zit vol prikkels uit hun leefwereld van muziek, sport en sociale media.  En hoe kom je dan in verbinding als jeugdleider of catecheet met de persoonlijke drijfveren van jongeren.

Programma van de bijeenkomst:

  1. Deelnemers krijgen een theoretisch model mee, waarmee ze voor zichzelf een overzicht hebben welke motivatie-aspecten zijn te onderscheiden in het jeugdwerk.
  2. Met het theoretische model werken deelnemers ideeën voor praktische handvatten (bruggen) uit.
  3. Deelnemers hebben informatiebronnen om verder zich te verdiepen in motivatie van jongeren.

Kosten van het programma: zie tarieven

Voor meer informatie en aanvraag van de thema-avond info@praktijkcentrum.org.

Lees hier een blog van Anko Oussoren over het ‘motiveren’ van jongeren

The following two tabs change content below.

Hetty Pullen

Adviseur op Praktijkcentrum
Is doelgericht bezig met jongerenwerk, catechese en mensen met beperkingen in de kerkelijke gemeente. Houdt van processen met mensen in de kerk en houdt van groei en bloei, niet in de laatste plaats in haar tuin. Is vaak kartrekker in processen en door haar daadkracht en ervaring onmisbaar in de organisatie. En voor de freelancers van het Praktijkcentrum een vast aanspreekpunt. mail naar Hetty

Laatste berichten van Hetty Pullen (toon alles)