pep

Pepdagen voor kerkenraad

Als Praktijkcentum bieden wij pepdagen aan voor kerkenraden als bezinning aan bijvoorbeeld de start of aan het einde van een nieuw kerkelijk seizoen. Niet alleen willen we je informeren met lezingen en praktijkverhalen, ook zetten we je aan het werk met de vraag – hoe doen wij dat eigenlijk? Ieder jaar organiseren we aan de start van het kerkelijk seizoen twee pepdagen. Dit keer rondom het thema ‘DE DRIE V’S VOOR EEN BETER BEZOEK’.

Midden in een veranderende kerk blijft een van je kerntaken als ouderling het bezoek aan de gemeenteleden. Wat heb jij nodig om hierin te groeien?

  • Voeding – waar haal je je inspiratie en motivatie vandaan?
  • Vorm – hoe past het bezoekwerk in jouw takenpakket en in je gemeente?
  • Vaardigheden – wat wil je leren en waar haal je je kennis vandaan?

Programma

9.45 Viering
10.15 Opening en introductie
10.30

 

 

College – Voeding: Een inspirerend college over het belang van het bezoekwerk. Waarom vinden we het zo belangrijk om elkaar op te zoeken? Wat kom je doen als ambtsdrager? Hoe ga je om met verschillende belangen en verwachtingen? Welke basics heb je echt nodig voor een beter bezoek?
11.15 Vragen en gespreksronde
12.00 Lunch
13.00

 

 

 

Workshops – Vorm   

  1. Wat is er anders aan een ambtelijk bezoek?
  2. Generaties in gesprek
  3. Rondom het bezoek: de gemeente, de organisatie, de verwachtingen
14.15

 

 

Workshops – Vaardigheden

  1. Tot de kern komen
  2. Vragen en doorvragen
  3. Geestelijk opbouwen: bidden en lezen op bezoek
15.30 Afsluiting

 

Data en locatie 2016
29 oktober 2016, GKv Meppel (Kruiskerk)

Ander thema? Andere datum?
Het is ook mogelijk dat wij op locatie een pepdag organiseren. Ook is er dan de mogelijkheid om zelf een onderwerp aan te dragen. Mogelijke thema’s zijn bijvoorbeeld ‘Geestelijk leiding geven in een veranderende context‘ of ‘De tucht, hoe gaan we daarmee om?

Kosten
De kosten voor deze dag bedragen €350,= voor een team van maximaal 5 mensen. Wilt u met een groter team deelnemen dan betaalt u €50,= per deelnemer extra. De kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch.

Vraag hier om meer informatie of  klik hier om u aan te melden