ik wil jou

Ik wil jou!

‘IK wil jou!’ is een catechesemethode over identiteit en seksualiteit voor jongeren vanaf 14 jaar. In de kerk spreken over verkering, seks en relaties. Gebeurt dat (nog) niet in de kerk? Misschien heeft een dominee er een keer over gepreekt. Jongeren spreken erover met vrienden en vriendinnen. En met ouders? Soms is dat best lastig. Jongeren zoeken liever iemand die ze kunnen vertrouwen en die toch ook weer niet te dichtbij hen.

Doel catechesemethode
We willen dat kerken in het werken met jongeren het gesprek over seks (nog) meer aangaan. Als het goed is spreken ouders er met hun kinderen over. Maar in de kerk mag dit onderwerp ook niet ontbreken. Want ouders hoeven het niet alleen te doen. ‘Let’s talk about it’. Niet om direct alle snelle antwoorden te geven of alleen maar te zeggen dat seks voor het huwelijk niet kan en mag. God Zelf heeft seksualiteit bedacht en het is in zijn zuivere vorm de mooiste manier om eenheid te ervaren tussen man en vrouw. Die boodschap willen we door middel van deze methode ontdekken.

Werkboek voor jongeren
Dit werkboek voor catechese bevat twee basisthema’s waar je mee begint als groep. Daarnaast zijn er zes keuzethema’s waar je uit kunt kiezen. Jongeren kunnen samen met de catecheet of mentor kiezen welke ze willen behandelen in de groep.

  • Thema 1 Genesis – Je bent beeld van God, dat is je identiteit
  • Thema 2 Hooglied – Het Bijbelboek over het mooie van seksualiteit
  • Thema 3 Grenzen – Verkering en grenzen stellen in je relatie
  • Thema 4 Kiezen – Trouwen of samenwonen?
  • Thema 5 Anders – Homo en nu?
  • Thema 6 Kind – Zwanger en dan?
  • Thema 7 Macht – Seks als vernielende macht
  • Thema 8 Trouw – Relatie voor het leven?

Kosten
Een los exemplaar van het werkboek is € 10,-
Bij afname van 10 werkboeken zijn de kosten per exemplaar € 8,50,-

Handleiding
De verschillende handleidingen bij de hoofdstukken kunt u hier downloaden:

Vraag hier om meer informatie of doe een aanvraag. Voor onze tarieven kijk hier.

Uw naam *

Uw email *

Onderwerp *

Uw bericht