Bewegen vanuit het middelpunt

Bewegen vanuit het middelpunt

De gemeente is in beweging. We leven in een tijd waarin alles stroomt en stilstand als verlies wordt beschouwt. Mag en kan je in de kerk creatief zijn en problemen en veranderingen als uitdagingen zien? Hoe kan ik en hoe kan een gemeente daarin vertrouwen op Jezus Christus?

De training bestaat uit twee dagdelen waarin we een model aanreiken dat aan kerken een route wil wijzen in veranderingsprocessen.

bewegen vanuitHet model bestaat uit een driehoek met een middelpunt (Jezus Christus). Het middelpunt is de kern van het geloof. Dat verandert nooit. De hoeken van de driehoek bieden ons inzicht in het uitgangspunt (de Bijbel), het vertrekpunt (de traditie) en het richtpunt (de context waarin wij leven). De hoeken van de driehoek kunnen groter en kleiner worden en onderling van grootte verschillen. Daarin mag beweging zitten zolang de verbinding met het middelpunt maar intact blijft. Het model stimuleert je om in kansen te denken en je creativiteit op te zoeken. Tegelijk geeft het rust.

Je kunt het model op alle taakvelden leggen binnen de kerkelijke gemeente. Het kan je helpen bij het maken en houden van preken, bij het voeren van geloofsgesprekken, het geven van catechese tot en met het opzetten van een gemeenteavond.

Vraag hier om meer informatie of doe een aanvraag. Voor onze tarieven kijk hier.

Uw naam *

Uw email *

Onderwerp *

Uw bericht