Voor het voeren van een goed gesprek zijn gespreksvaardigheden onmisbaar. In deze cursus leert u een aantal van die vaardigheden. Ze maken het u een stuk gemakkelijker om een gesprek te voeren met uw gemeenteleden.

U leert de ander echt te ontmoeten, erachter te komen wat die ander wil zeggen en begrip te krijgen voor zijn/haar situatie en problemen. Tijdens de cursus gaat u veel oefenen. Observatie en feedback van een deskundige cursusleider helpen u uw gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Ook het voorbeeld en de ervaringen van anderen stimuleren uw gespreksvaardigheden. De cursus is gebaseerd op een helder theoretisch en bijbels verantwoord concept. Vanuit dat concept gaan we steeds aan het werk. De praktijk wordt zo steeds verankerd in een stevig fundament.

Opzet
De cursus omvat drie dagdelen die naar keuze aaneengesloten (bijvoorbeeld vrijdagavond en zaterdagmorgen en middag) of in drie aparte dagdelen kunnen worden gevolgd (bijvoorbeeld avonden met een interval van een week).

Jannet de Jong

Jannet de Jong

Adviseur Praktijkcentrum
Maakt graag samen nieuwe plannen die passen bij jouw gemeente. Doet dat het liefst in een duurzaam proces. Studeerde theologie en missionair gemeente-zijn met de vraag: hoe ben je kerk vandaag en wat heb je daarvoor nodig? Werkt aan gemeenteonderzoek en denkt na over krimpende kerken. mail Jannet
Jannet de Jong
Jannet de Jong

Latest posts by Jannet de Jong (see all)