Ik kan ontzettend genieten van jongeren en ook hun leefwereld inspireert mij om na te denken wat de kracht van het evangelie is voor jongeren. Door mijn ervaring in het jeugdwerk hebben ze mij gevraagd om op de Jeugdleidersconferentie iets te zeggen over het motiveren van jongeren.

Motiveren blijkt in de praktijk knap lastig te zijn en gebrek aan motivatie is voor iedereen vermoeiend. Jongeren laten zich niet automatisch dingen opleggen. Ze willen zien dat wat van hen gevraagd wordt ook werkt in de praktijk. Deed je vroeger ‘alles’ omdat anderen vonden dat je dat moest doen, of omdat het zo hoorde, tegenwoordig doe je iets veel meer omdat je het zelf wilt of vanuit de gedachte dat je er gelukkig van wordt.

Je kunt daardoor zomaar denken dat de motivatie bij de jongeren ontbreekt. Maar is dit ook werkelijk zo? Hoe zou het komen dat deze geluiden vaak vanuit het jeugdwerk naar boven komen? Wat drijft jongeren? In het zaterdagochtend programma op de jeugdleidersconferentie ben ik op zoek gegaan naar hoe we als jeugdwerkers in verbinding kunnen komen met de persoonlijke drijfveren van jongeren.

De Luisterpost heeft een opname gemaakt van de Jeugdleidersconferentie en je kunt een DVD hier bestellen. 

 

 

Anko Oussoren

Anko Oussoren

Adviseur at Praktijkcentrum
Is sociaal, geïnteresseerd in mensen en heeft zich vooral de laatste jaren ingezet voor jongeren binnen en buiten de kerk. Zijn passie ligt bij het jeugdwerk en het missionair gemeente-zijn. Hij heeft het verlangen om gemeenten toe te rusten vanuit de liefde van God. Mail naar Anko
Anko Oussoren
Anko Oussoren
Anko Oussoren

Latest posts by Anko Oussoren (see all)