De cursus Kerk op de kaart helpt u bij het duidelijk en doelgroepgericht communiceren met gemeenteleden en mensen in de omgeving van de kerk. Tijdens de cursus werkt u aan het communicatieplan van uw kerkelijke gemeente. U leert om beslissingen te nemen over de middelen die u daarvoor inzet en hoe u dat het beste kunt doen.

Welke indruk krijgt iemand die de website van uw gemeente bezoekt? Welke onderwerpen passeren de revue in het kerkblad? Hoe is de beeldvorming van buurtgenoten over de kerk waar u naartoe gaat? Zomaar wat vragen die te maken hebben met communicatie.
Kerk op de kaart richt zich op ieder die zich bezig houdt met de manier waarop de kerk overkomt: predikanten, scriba’s, maar ook vrijwilligers die zorgen voor het kerkblad, de website, het twitteracount of de billboards van uw gemeente.

Aan de hand van veel voorbeelden uit de praktijk maakt u kennis met inspirerende theorieën, visies en technieken op communicatiegebied. Tussen de bijeenkomsten door gaat u aan de slag in uw eigen gemeente. De opbrengst daarvan gebruiken we tijdens de volgende bijeenkomsten. Bij de afronding van de cursus heeft u een overwogen communicatieplan in handen, waarmee u in uw kerk aan de slag kunt.

Jannet de Jong

Jannet de Jong

Adviseur Praktijkcentrum
Maakt graag samen nieuwe plannen die passen bij jouw gemeente. Doet dat het liefst in een duurzaam proces. Studeerde theologie en missionair gemeente-zijn met de vraag: hoe ben je kerk vandaag en wat heb je daarvoor nodig? Werkt aan gemeenteonderzoek en denkt na over krimpende kerken. mail Jannet
Jannet de Jong
Jannet de Jong

Latest posts by Jannet de Jong (see all)