jan
19
vr
2018
Jeugdleidersconferentie 2018
jan 19 @ 19:00 – jan 20 @ 17:00
Jeugdleidersconferentie 2018

Houd je aan de regels, doe het zelf en God blijft…op afstand. Dat is het ‘hou vast’ van andere religies. Ons geloof is geen religie maar een relatie. Wij houden ons vast aan Jezus. Hij helpt door Zijn Geest en biedt rotsvast houvast. God komt heel dichtbij!

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 januari 2018 spreken o.a. ds. Arnout Francke en Simon van Leeuwen over het thema HOU VAST. Wij staan deze conferentie samen stil om God te prijzen maar we vragen Hem ook om hulp. Want in een cultuur waar veel op losse schroeven staat, hebben wij en vooral ook onze jongeren, houvast nodig om staande te blijven: “God, hou ons en de jongeren vast en vorm ons, help ons jongeren vast te houden bij U…”

Door gebed, sprekers, ontmoeting, workshops, Bijbellezing, liederen en muziek laten we ons raken door zijn Geest. We delen verhalen en ervaringen. En we laten ons opbouwen zodat wij de kennis van Gods woord mogen doorgeven en voorleven.

Samen in Gods vasthoudende liefde!

Voor meer informatie, klik hier.

feb
7
wo
2018
Jeugdwerk en diaconaat verbinden @ Ichthuskerk
feb 7 @ 19:45 – 22:00
Jeugdwerk en diaconaat verbinden @ Ichthuskerk | Zwolle | Overijssel | Nederland

Delen is zo goed als vanzelfsprekend! Als je voor een tijdje weggaat, zet je jouw woning tegen een leuke vergoeding op Airbnb. Of je bent beschikbaar om te couchsurfen waarbij je een gratis bed beschikbaar stelt voor reizigers via een ledensite. En een foto of mp3’tje wordt tegenwoordig eenvoudig gedeeld met de smartphone. Als de accu van de smartphone van een van je vrienden leeg is, dan mag er natuurlijk gebruikgemaakt worden van jouw power pack.

Voor jongeren betekent iets weggeven niet langer dat je iets kwijtraakt. Het heeft voor hen eerder de betekenis: delen is vermenigvuldigen. Door te delen laat je de ander genieten van wat je hebt ontvangen, zonder dat je er zelf slechter van wordt. Het idee is juist dat iedereen er beter van wordt. Jeugdwerk en diaconaat is daarom een heel vanzelfsprekend onderwerp. Wat misschien minder vanzelfsprekend is, is het samenwerken als diaconie met het jeugdwerk en andersom. Om die samenwerking op gang te helpen of te versterken, organiseren de landelijke jeugdwerk- en diaconale organisaties van de NGK, CGK en GKv samen regiobijeenkomsten over het thema Jeugdwerk en Diaconaat. Dit doen we onder de programmanaam ‘Deel Je Leven’. Het begeleidende e-book kun je als pdf downloaden.

Een interactieve avond voor diakenen en jeugdleiders. Samen gaan we aan de slag met het verbinden van jeugd en diaconaat. Omdat we geloven dat diaconaat een van de sleutels is om jongeren het evangelie te laten zien en ervaren. Dus meld je snel aan en kom 7 februari naar Zwolle.

Aanmelden, klik hier.

mrt
3
za
2018
Naima Vrouwendag @ Hart van Vathorst
mrt 3 @ 09:30 – 16:00
Naima Vrouwendag @ Hart van Vathorst | Amersfoort | Utrecht | Nederland
 

Feesten spelen in het leven van moslimvrouwen meestal een belangrijke rol; vooral als iemand gaat trouwen. In de Bijbel gebruikt God het beeld van de bruiloft voor de vereniging van alle gelovigen met zijn Zoon Jezus. Dit beeld is goed te verbinden met gewoonten uit de culturen van moslimvrouwen.

Je krijgt handvatten aangereikt hoe je thema’s uit de Bijbel verbinden kunt met bruiloften en andere feesten uit de culturen van de moslimvrouwen.

Hoofdspreektster: Harriet Cornelius.

Workshops: 

  • Verdieping in feesten
  • Hoe deel ik het evangelie met kunst en dans

Dit jaar beleven we de 20e editie van deze ééndaagse toerustingsdag. Vandaar dat het thema ‘feest’ door de hele dag heen loopt.  

 

NB Bij aanmelding vóór 15 februari betaal je 15,00 euro, daarna 17,50 euro.