jun
11
ma
2018
Evangelie & Moslims @ Voorthuizen
jun 11 @ 10:00 – jun 15 @ 15:00
Evangelie & Moslims @ Voorthuizen
Een praktische trainingsweek voor christenen om je geloof te delen met moslimvluchtelingen en met moslims die hier al jaren wonen.

Praktische toerusting voor het omgaan met moslims

Wilt u graag leren hoe u meer kunt betekenen voor moslims in uw omgeving of de moslimvluchtelingen die hier komen? Kom dan naar onze Zomerschool! Een intensieve studieweek over het geloof en de cultuur van moslims en hoe je hen kunt bemoedigen om volgeling van Jezus te worden. Een belangrijk onderdeel is ook de ontmoeting met moslims zelf.

Reacties van deelnemers:

-Fantastisch leerzame week met diepgaande en afwisselende studies.

-Mijn bewogenheid met moslims is vergroot.

-Evenwichtig en praktisch. Veel tools gekregen om het evangelie te delen.

-Het heeft mij ook stilgezet bij de rijkdom en waarde van het Evangelie.

Meer informatie via het kantoor van Evangelie & Moslims.

De Zomerschool van 2018 wordt DV gehouden van maandag 11 juni 10.00 uur t/m vrijdagmiddag 15 juni 15.00 uur te Voorthuizen. Zowel tijdens de ochtend, de middag als de avond zijn er lesprogramma’s. Zie voor een compleet overzicht de pdf van het programma in de rechterkolom (volgt medio december 2017).

 

sep
21
vr
2018
Kerkenraadsretraite ‘Je bent geroepen’ @ Nieuw Sion
sep 21 @ 18:00 – sep 22 @ 19:00
Kerkenraadsretraite 'Je bent geroepen' @ Nieuw Sion | Diepenveen | Overijssel | Nederland

Als kerkenraad kan je zomaar helemaal opgaan in alles wat er in de gemeente speelt: individuele pastorale zorgen, het bespreken van besluiten van de synode, bezinning op hoe kerk te zijn voor de nieuwe generatie etc. Tijdens deze retraite willen we heel bewust in eerste instantie al deze dingen even naast ons neer leggen en God zoeken. Dat doen we in de mooie en stille omgeving van het klooster Nieuw Sion.

Tijdens deze 24-uursretraite bieden we bezinning aan op vragen als: Wat houdt het nu eigenlijk in dat je als ambtsdrager geroepen bent? Ervaar je dat zelf ook zo? En, waar ben je eigenlijk toe geroepen?  Naast het geroepen zijn als ambtsdrager willen we ons ook met u bezinnen op waar de gemeente toe geroepen wordt en hoe u daar als mede geroepene aan kan bijdragen.

Praktisch
De retraite start op vrijdagavond 21 september met een maaltijd en eindigt op zaterdagavond met een maaltijd.
Deelname aan de retraite kost € 80,-  per persoon, dit is inclusief materialen en maaltijden.
Om als kerkenraad deel te nemen stellen we een minimum deelname van 3 kerkenraadsleden.

Er is voor een beperkt aantal deelnemers gelegenheid om te overnachten. Er zijn 16 vaste bedden en daarnaast is er beperkt gelegenheid om te overnachten in uw (zelf meegebrachte) tent. Wanneer u van een overnachting gebruik wilt maken raden we u aan om er snel bij te zijn. De kosten van een overnachting in een vast bed ligt tussen de € 30,- en de € 42,- euro. 
Voor de zomervakantie ontvangt u het programma.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Moniek Mol.