Jong en oud, gaat dat wel samen in de kerk? Is het niet beter om elke leeftijdsgroep eigen samenkomsten en activiteiten te bieden? Verschillende generaties kijken zo anders tegen de dingen aan!

In de kerk is ruimte voor iedereen, want we hebben iets gemeenschappelijks wat van belang is: we delen ons geloof. Als christenen zijn we daarom geroepen om elkaar ondanks (leeftijds)verschillen lief te hebben, elkaar op te bouwen en rekening met elkaar te houden. Dat wil niet zeggen dat het gemakkelijk is om met verschillende generaties één kerk te zijn. Hoe kun je als je zulke verschillende levens hebt, toch met elkaar betrokken zijn?
Door middel van artikelen, avonden en een werkmap over dit onderwerp willen we kerken hiermee ondersteunen. Met deze middelen willen we je stimuleren aan de slag te gaan om de betrokkenheid tussen jong en oud in de kerk te versterken. In deze werkmap geven we een aantal ideeën om de verbindingen tussen jong en oud in de kerk te bevorderen.

Wilt u de werkmap bestellen? Of wilt u dat we een avond verzorgen over generaties. Of dat we een avond organiseren om jongeren en ouderen met elkaar in gessprek te laten gaan, stuur dan een mail naar info@praktijkcentrum.org.

Jannet de Jong

Jannet de Jong

Adviseur Praktijkcentrum
Maakt graag samen nieuwe plannen die passen bij jouw gemeente. Doet dat het liefst in een duurzaam proces. Studeerde theologie en missionair gemeente-zijn met de vraag: hoe ben je kerk vandaag en wat heb je daarvoor nodig? Werkt aan gemeenteonderzoek en denkt na over krimpende kerken. mail Jannet
Jannet de Jong
Jannet de Jong

Latest posts by Jannet de Jong (see all)