Kinderen, tieners, jongeren en jongvolwassen zijn een belangrijke doelgroep die kerken steeds voor nieuwe uitdagingen zet. Hoe bereik je hen? Wat wil je met hen bereiken en hoe begeleid je hen?

Wij zijn er om ouders, jeugdleiders, catecheten, jeugdwerkers, ambtsdragers, beleidsmakers en -werkers te ondersteunen in het vormgeven van relationeel jeugdwerk waarin we kerken willen dienen in de benadering die zij kiezen. Centraal uitgangspunt voor ons daarbij is dat we jongeren willen verbinden aan Christus én aan zijn gemeente.

Wij ondersteunen en inspireren kerken door advies, toerusting, begeleiding in veranderingstrajecten en verrichten onderzoek. Ook schrijven wij regelmatig artikelen die te maken hebben met het jeugdwerk. Heeft u behoefte aan een andere vorm van toerusting of bent u actief in een ander werkveld? Neemt u dan contact met ons op, dan kunnen wij u toerusting op maat bieden. Hieronder een overzicht van cursussen, trainingen en materialen die wij aanbieden.

Toerusting

Cursussen en trainingen Materialen

Advies

De uitdagingen waar gemeenten in deze tijd voor staan kunnen complex zijn. Het kan prettig zijn om een expert te in te roepen als hulp bij veranderingsprocessen. En soms zijn er problemen die intern moeilijk opgelost kunnen worden. We hebben ruime ervaring met het begeleiden van gemeenten en willen graag advies op maat geven. Voor al uw vragen over gemeente-zijn kunt u bij het Praktijkcentrum terecht. Het kan zijn dat u met een relatief kleine vraag komt en we u na één (telefonisch) gesprek verder kunnen helpen. Het kan ook zijn dat we een langduriger begeleidingstraject afspreken. Dat is afhankelijk van de situatie en behoefte.

Contact

Hebt u interesse in ons aanbod of heeft u een vraag? Wilt u graag toerusting ontvangen, maar biedt ons aanbod niet wat u zoekt? Voor meer informatie, neemt contact met ons op. Stuur een mail naar info@praktijkcentrum.org of vul onderstaand formulier in. Kijk hier voor onze tarieven.

Anko Oussoren

Anko Oussoren

Adviseur at Praktijkcentrum
Is sociaal, geïnteresseerd in mensen en heeft zich vooral de laatste jaren ingezet voor jongeren binnen en buiten de kerk. Zijn passie ligt bij het jeugdwerk en het missionair gemeente-zijn. Hij heeft het verlangen om gemeenten toe te rusten vanuit de liefde van God. Mail naar Anko
Anko Oussoren
Anko Oussoren
Anko Oussoren

Latest posts by Anko Oussoren (see all)