Seksualiteit heeft alles te maken met identiteit. Jongeren zitten volop in hun identiteitsontwikkeling en daarmee in hun seksuele ontwikkeling. Vragen over seks horen daarbij en moeten ook binnen de kerk open benoemd en beantwoord kunnen worden. Deze werkmap bevorderd die openheid in de gesprekken over seksualiteit.

Youth for Christ ontwikkelde materiaal voor deze gesprekken en stelde het beschikbaar aan het Praktijkcentrum. Het Praktijkcentrum wil met deze werkmap kerkelijk jeugdwerkers materiaal in handen geven om op een ontspannen manier met jongeren in gesprek te komen over seksualiteit.
Op de website www.ingesprekoverseks.nl/vindt u ondersteunende artikelen en links die u kunt gebruiken bij de voorbereiding van het programma.

De werkmap bestaat uit: 

  • een voorbereidingsprogramma voor de jeugdleiders;
  • twee bij elkaar horende programma’s geschikt voor tieners van 11-14 jaar; 
  • twee bij elkaar horende programma’s geschikt voor jongeren van 14-17 jaar; 
  • één los programma te gebruiken voor tieners van 11-14 jaar.
Moniek Mol

Moniek Mol

Weet als enthousiaste en gedreven adviseur de verschillende kanten van een zaak te belichten. Heeft door diverse banen binnen kerkelijk én niet-kerkelijk jeugdland een brede kijk op verscheidenheid van generaties. Houdt van Zijn kerk en wil graag bijdragen aan een bloeiend Koninkrijk. Wil Hem volgen en ziet dit als een groot avontuur. Mail Moniek
Moniek Mol

Latest posts by Moniek Mol (see all)