Als kerkenraad kan je zomaar helemaal opgaan in alles wat er in de gemeente speelt: individuele pastorale zorgen, het bespreken van besluiten van de synode, bezinning op hoe kerk te zijn voor de nieuwe generatie etc. Tijdens deze retraite willen we heel bewust in eerste instantie al deze dingen even naast ons neer leggen en God zoeken. Dat doen we in de mooie en stille omgeving van het klooster Nieuw Sion.

Tijdens deze 24-uursretraite bieden we bezinning aan op vragen als: Wat houdt het nu eigenlijk in dat je als ambtsdrager geroepen bent? Ervaar je dat zelf ook zo? En, waar ben je eigenlijk toe geroepen?  Naast het geroepen zijn als ambtsdrager willen we ons ook met u bezinnen op waar de gemeente toe geroepen wordt en hoe u daar als mede geroepene aan kan bijdragen.

Praktisch
De retraite start op vrijdagavond 21 september met een maaltijd en eindigt op zaterdagavond met een maaltijd.
Deelname aan de retraite kost € 80,-  per persoon, dit is inclusief materialen en maaltijden.
Om als kerkenraad deel te nemen stellen we een minimum deelname van 3 kerkenraadsleden.

Er is voor een beperkt aantal deelnemers gelegenheid om te overnachten. Er zijn 16 vaste bedden en daarnaast is er beperkt gelegenheid om te overnachten in uw (zelf meegebrachte) tent. Wanneer u van een overnachting gebruik wilt maken raden we u aan om er snel bij te zijn. De kosten van een overnachting in een vast bed ligt tussen de € 30,- en de € 42,- euro. 
Voor de zomervakantie ontvangt u het programma.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Moniek Mol of Jannet de Jong