Wat maakt dat we op basis van Gods ene woord vandaag soms andere keuzes maken dan tien, twintig of honderd jaar geleden? Wat gebeurt er op het moment dat gelovige lezers zich buigen over Gods woord en wat is daar de betekenis van voor hun leven en het samenleven in de gemeente?

We merken dat deze vragen gemeenten en gemeenteleden bezig houden. Het zoeken in de kerken naar hoe om te gaan met bijv. vrouwen in het ambt en homoseksualiteit maken deze vragen ook zeer relevant. Hoe lezen en interpreteren we de bijbel wanneer het onder andere gaat om deze actuele onderwerpen?

We willen kerken ondersteunen in het onderlinge gesprek hierover en daarvoor hebben we een avondvullend programma ontworpen. Tijdens deze avond zullen we iets uitleggen over het begrip hermeneutiek, gaan we in op hoe hermeneutiek een rol speelt in diverse actuele vraagstukken en is er ruimte voor onderling gesprek.

Voor meer informatie, neemt contact met ons op. Stuur een mail naar info@praktijkcentrum.org of vul onderstaand formulier in.

[contact-form-7 404 "Not Found"]