Vandaag kun je in het Nederlands Dagblad lezen dat de ‘Glossy Meer’ nieuwsgierig moet maken. Het magazine, dat eind deze maand wordt gepresenteerd, moet christenen helpen over hun geloof te spreken. Maar hoe overwin je je schroom en stap je met de glossy op je buren af? Lees het artikel in het ND (klik hier).

Een van mijn vriendinnen (vroeger Rooms-katholiek) heeft ‘m ook alvast gelezen. Hieronder schrijft ze over wat zij van de glossy vindt.

“Hoewel er al heel veel magazines in de winkelschappen liggen, verschijnt er toch weer een nieuwe: MEER. Het enige wat mij over deze glossy bekend was, was dat dit een magazine zou zijn met religieuze inslag. Ik was sceptisch toen ik het magazine ontving. Zou ik bekeerd worden?

Zou ik het superieure gevoel dat veel gelovigen uitstralen ervaren? 

Zou ik een saai en kleurloos magazine treffen?

Niets van dit al! Gewone verhalen van bekende en minder bekende Nederlanders. Van gelovigen en van hen die het geloof de rug wat toegekeerd hebben. Maar altijd van mensen, die iets lief hebben. Dat “iets” kan Bach zijn, maar ook gamen, de inzet voor anderen in de derde wereld, kinderactiviteiten in volksbuurten of een overleden kind. Verrassend! Daarnaast wordt het magazine verlucht met artikelen over boeken, films en hebbedingetjes.

De artikelen zijn kort, lekker leesbaar en mooi opgemaakt. Aan het eind van bijna elk artikel wordt verwezen naar Facebook en de website voor meer informatie. Dit komt op mij over of het artikel niet compleet is, maar voor menigeen zal dit juist meer informatie verschaffen. Ook heerlijk is het om niet  door heel veel advertenties gestoord te worden. Een minpuntje is het gebruik op sommige pagina’s van de ouderwetse letter uit de typemachine. Deze is niet duidelijk.

Verder mis ik artikelen van gelovigen uit de islam en het boeddhisme,  maar die komen wellicht in de volgende editie van MEER aan bod.

Ik  ben benieuwd naar de volgende MEER, een glossy zonder glanzend papier maar wel met glans qua inhoud!”

Related posts:

Anko Oussoren

Anko Oussoren

Adviseur at Praktijkcentrum
Is sociaal, geïnteresseerd in mensen en heeft zich vooral de laatste jaren ingezet voor jongeren binnen en buiten de kerk. Zijn passie ligt bij het jeugdwerk en het missionair gemeente-zijn. Hij heeft het verlangen om gemeenten toe te rusten vanuit de liefde van God. Mail naar Anko
Anko Oussoren
Anko Oussoren
Anko Oussoren

Latest posts by Anko Oussoren (see all)