Maakt u zich ook wel eens zorgen over het geloof van onze jongeren?
Over hun verbondenheid met God?
Over hun betrokkenheid bij de kerk?
Is er dadelijk nog wel een generatie om het stokje aan door te geven?!

Het zijn veel gehoorde geluiden, waarin jaarlijks steeds meer doop- en belijdende leden zich uitschrijven.
Het zou ons zomaar kunnen ontmoedigen, ons bedrukken en ons de hoop ontnemen. En het zou ook zo maar kunnen zijn dat we vanuit die emoties onze jongeren benaderen, vol angst dat ze verkeerde keuzes maken en het zicht op God verliezen.

Maar tegelijk belijden we met elkaar, dat het Christus is die Zijn gemeente verzamelt en dat het de Heilige Geest is die het geloof geeft. Zouden we dan misschien ons niet een beetje minder zorgen moeten maken, maar het vol vertrouwen in gebed bij God mogen neerleggen?
En dan storen we ons misschien aan bepaalde uitlatingen, en dan vinden we misschien bepaalde keuzes van onze jongeren onbegrijpelijk…

maar wat als we er nu eens voor kiezen om naar onze jongeren te kijken door een bril van vertrouwen? Dan zien we wellicht ook beter hun oprechte getuigenissen, het –ondanks twijfel- zoeken naar God, het streven naar de juiste keuzes te maken in hun leven.

youth_groupVorige week mocht ik aanwezig zijn op een gemeenteavond van een andere GKv in dit land. Tijdens die avond kregen drie jongeren het woord om te vertellen wie God voor hen is en hoe zij tegen de kerk aan kijken. Ik was diep onder de indruk!
Drie fantastisch mooie verhalen van jongeren, net zoals ze in onze gemeente zitten. Wellicht gebruiken zij andere woorden, andere termen en verbinden zij er andere daden aan dan voorgaande generaties maar wow, ik heb hoop! Alle hoop voor Zijn kerk!
En dat, dat lijkt mij een mooie bedding om met elkaar op zoek te zijn naar hoe we in ons dagelijks leven handen en voeten geven aan ons geloof en hoe samen één te zijn!

Moniek Mol

Moniek Mol

Weet als enthousiaste en gedreven adviseur de verschillende kanten van een zaak te belichten. Heeft door diverse banen binnen kerkelijk én niet-kerkelijk jeugdland een brede kijk op verscheidenheid van generaties. Houdt van Zijn kerk en wil graag bijdragen aan een bloeiend Koninkrijk. Wil Hem volgen en ziet dit als een groot avontuur. Mail Moniek
Moniek Mol

Latest posts by Moniek Mol (see all)