Het is belangrijk om voor catechese en jeugdwerk goed materiaal te hebben. Jeugdwerkers en catecheten moeten goed worden toegerust voor hun werk. Voor het jeugdwerk in de kerk is veel materiaal ontwikkeld en zijn er diverse trainingen en cursussen. Om inzichtelijk te krijgen welke materialen er zijn, hebben wij een overzicht gemaakt van bijbelstudiemateriaal en catechesemethodes. Met dit document willen we je helpen wegwijs te worden in het aanbod van materialen die je kunt gebruiken in je jeugdwerk. Hierin geven we een opsomming van diverse organisaties die materialen hebben ontwikkeld en uitgegeven.

Vragen

Ongeacht waarvoor je materiaal zoekt, is het goed om je in eerste instantie af te vragen:

  • Wat is het doel van het jeugdwerk in de gemeente?
  • Welke visie hebben wij op het jeugdwerk?
  • Wat willen wij de jongeren leren en laten ervaren?
  • Wat willen wij dat de jongeren gaan doen?

Aan de hand van de antwoorden kun je gaan kijken welk materiaal je het beste kunt gebruiken. Naast het aanbieden van deze algemene informatie kunnen we je ook een persoonlijk advies geven welk materiaal het meest geschikt is voor jouw jeugdwerk.

Toerusting

Met goed materiaal alleen ben je er niet. Uiteindelijk ben je als jeugdwerker zelf het belangrijkste instrument. Het is dan ook van waarde dat de jeugdwerkers zelf goed zijn toegerust. Als Praktijkcentrum bieden wij daarom voor jeugdwerkers (en catecheten) diverse trainingen en -cursussen aan.

 

 

Anko Oussoren

Anko Oussoren

Adviseur at Praktijkcentrum
Is sociaal, geïnteresseerd in mensen en heeft zich vooral de laatste jaren ingezet voor jongeren binnen en buiten de kerk. Zijn passie ligt bij het jeugdwerk en het missionair gemeente-zijn. Hij heeft het verlangen om gemeenten toe te rusten vanuit de liefde van God. Mail naar Anko
Anko Oussoren
Anko Oussoren
Anko Oussoren

Latest posts by Anko Oussoren (see all)