Bijzonder! Voorbereiding voor je belijdenis

Dit is een catechesemethode voor jongeren of volwassenen met een verstandelijke beperking. Het materiaal is toepasbaar voor verschillende niveaus. De methode kan gebruikt worden bij een-op-een-catechese of bij catechese aan een groepje mensen met een verstandelijke beperking. Er wordt vanuit gegaan dat een cursusleider of catecheet de lessen voorbereidt en geeft. Er is materiaal voor tien lessen van 45 tot 60 minuten.
Bijzonder! bestaat uit een boek met tien leskaarten. Dit boek wordt tijdens de les op tafel gezet en hierop wordt aangewezen bij welk onderdeel je bent. Voor degene die de cursus geeft, is er per les een handleiding beschikbaar. Bij de methode hoort een stapel fotokaarten die regelmatig gebruikt worden bij het gesprek over de lesstof. De deelnemer maakt elke les een creatieve verwerking passend bij het thema. Die worden bewaard in een doos. Aan de hand van deze doos kan de deelnemer zien, onthouden en eventueel uitleggen wat het geloof inhoudt.

Thema’s:

 1. Wat is geloven?;
 2. Help me!;
 3. God is Vader;
 4. Jezus is de Zoon van God;
 5. De heilige Geest geeft geloof;
 6. Alles wordt nieuw;
 7. Ik ga naar de kerk;
 8. We hebben elkaar nodig;
 9. ik mag avondmaal vieren;
 10. Ik doe belijdenis van mijn geloof.

Gratis voorproefje
Bent u nieuwsgierig geworden naar Bijzonder? Download hier gratis:

Bestellen?
U kunt Bijzonder! Voorbereiding voor je belijdenis  hier bestellen. De kosten zijn:

 • Pakket voor de begeleider – € 44,50
  (inclusief standaard die voor andere delen ook te gebruiken is)
 • Pakket voor elke deelnemer – € 14,50

Downloads
Klik hier voor de downloads bij Bijzonder!

Wilt u meer weten over het leiden van een bijeenkomst voor mensen met een verstandelijke beperking, lees dan de tips voor deze bijzondere doelgroep.

Anko Oussoren

Anko Oussoren

Adviseur at Praktijkcentrum
Is sociaal, geïnteresseerd in mensen en heeft zich vooral de laatste jaren ingezet voor jongeren binnen en buiten de kerk. Zijn passie ligt bij het jeugdwerk en het missionair gemeente-zijn. Hij heeft het verlangen om gemeenten toe te rusten vanuit de liefde van God. Mail naar Anko
Anko Oussoren
Anko Oussoren
Anko Oussoren

Latest posts by Anko Oussoren (see all)