De uitdagingen waar gemeenten in deze tijd voor staan, kunnen vragen om externe begeleiding. Het kan prettig zijn om een expert te in te roepen als hulp bij veranderingsprocessen. En soms zijn er problemen die intern moeilijk opgelost kunnen worden. We hebben ruime ervaring met het begeleiden van gemeenten en willen graag advies op maat geven.

Heeft u hulp nodig bij het jeugdwerk in uw gemeente? Of wilt u een langdurig traject over missionair kerk-zijn opzetten? Voor al uw vragen over gemeente-zijn kunt u bij het Praktijkcentrum terecht. Het kan zijn dat u met een relatief kleine vraag komt en we u na één (telefonisch) gesprek verder kunnen helpen. Het kan ook zijn dat we een langduriger begeleidingstraject afspreken. Dat is afhankelijk van de situatie en behoefte.

Wanneer u een aanvraag voor advies doet, kijken wij welke adviseur de aanvraag het beste kan oppakken. Deze kan via de mail/telefoon de vraag verhelderen. Vervolgens kan, in een startgesprek verder met elkaar worden doorgesproken. De adviseur doet vervolgens een voorstel. Dit kan bijvoorbeeld het voeren van verschillende gesprekken met een kerkenraad zijn, het organiseren van gemeenteavonden of het geven van een training aan catecheten. Wanneer u akkoord gaat met het voorstel, kijken wij wie het beste de opdracht kan uitvoeren. Dit is afhankelijk van iemands expertise en beschikbaarheid. Na de uitvoering evalueren we samen met u de geboden hulp. Zodat u als gemeente weer verder kunt!

Wilt u graag advies en begeleiding, mail dan naar info@praktijkcentrum.org of vul onderstaand contactformulier in.

Voor onze tarieven kijk hier.