Actueel

Nieuwe directeur

De besturen van het Praktijkcentrum, de Nederlands Gereformeerde Toerusting en de deputaten diaconale zaken hebben unaniem ingestemd met de benoeming van dr. Cors Visser tot directeur. De benoeming gaat in op 1 oktober 2020 als directeur van het Praktijkcentrum, om vervolgens ook leiding te gaan geven aan de organisatie die ontstaat uit de fusie tussen de drie organisaties.

Cors Visser volgt Roelof Hoving op, die als interim-directeur leiding heeft gegeven tijdens de periode van ziekte van Henk Geertsema. De oud-directeur van ForumC combineert deze functie met zijn werk bij IFES-Nederland. Daar werkt hij als abt-pionier aan de opbouw van stadskloosters.
De voorzitter van het bestuur van het Praktijkcentrum, Pim Boven is blij met de benoeming. “Met Cors Visser krijgen we een directeur met een grote liefde voor de kerk en met de nodige bestuurlijke ervaring. Wij vertrouwen erop dat hij de kracht die in de drie organisaties aanwezig is, vruchtbaar weet te maken voor deze nieuwe dienstenorganisatie.”

Visser kijkt er zelf naar uit: “Mijn hart gaat sneller kloppen bij het idee van lokale gemeenten als voorproefjes van Gods Koninkrijk. Het is mooi om samen met collega’s kerken daarin te stimuleren. De fusie van de GKV en de NGK biedt kansen om die dienstverlening nog beter te maken.”