Actueel

Jeugdtrends 2021

Dit jaar draaien de jeugdtrends om het effect van de coronamaatregelen. Jongeren hebben minder contact met mensen en zijn meer online actief. Ze zijn eenzamer dan ooit in deze tijd. Daarnaast worstelen jongeren met gevoelens van verdeeldheid, teleurstelling en machteloosheid.

We leven in een samenleving die continu verandert. Afgelopen jaar hebben we dat heel sterk gemerkt met het coronavirus. Voor jonge mensen, die hun identiteit aan het ontdekken zijn, heeft de actualiteit een vormende en langblijvende invloed op hoe zij naar zichzelf en de samenleving kijken. Omdat de actualiteit zoveel invloed heeft op die identiteit ontwikkeling brengen we ook dit jaar weer de Jeugdtrends uit. Met de Jeugdtrends 2021 hopen wij iedereen die met jonge mensen optrekt te inspireren voor het nieuwe jaar om hen hoop te bieden.

De Jeugdtrends, gestart in 2014 door het NGK Jeugdwerk Steunpunt, komen sinds 2017 tot stand in samenwerking door verschillende kerkelijk jeugdwerk organisaties en jeugdwerkers in gemeenten.

Dit jaar werkten ABC&Unie, CGJO, HGJB, Jong Protestant, Missie Nederland, NGK Jeugdwerk Steunpunt, Praktijkcentrum en jeugdwerkerks van de NGK Heemstede en SG Alexanderpolder mee aan de Jeugdtrends.