Wanneer:
15 juni 2015 @ 10:00 – 19 juni 2015 @ 15:00
2015-06-15T10:00:00+02:00
2015-06-19T15:00:00+02:00

De Zomerschool is een intensieve studieweek in juni voor christenen die zich bezinnen op de vraag hoe zij persoonlijk en/of vanuit hun gemeente in Christus’ naam iets kunnen betekenen voor moslims.  Veel gemeenteleden ontmoeten op hun werk of in hun woonomgeving moslims. Anderen komen er via familieleden of kinderen mee in aanraking. Voor zendingswerkers die naar islamitische landen gaan, vormt de Zomerschool een goede voorbereiding.

Tijdens de studieweek verdiept u zich in het geloof en de achtergrond van moslimmedelanders en de vraag waarin dit verschilt van de boodschap van de Bijbel. Ook ziet u welke materialen en werkvormen er zijn om het evangelie in woorden en daden bij moslims te brengen.

Een belangrijk onderdeel is ook de ontmoeting met moslims zelf. Sprekers zijn mensen met een ruime ervaring in de omgang met moslims en deels zelf afkomstig uit de wereld van de islam.

De zomerschool is door het Centrum voor Toerusting en Educatie van de PKN erkend binnen het open aanbod van de Permanente Educatie (PE) met 2 studiepunten. Voor predikanten die hiervan gebruik willen maken is er wel extra leesstof en een evaluatie.

eer informatie via het kantoor van Evangelie & Moslims.

De Zomerschool van 2015 wordt DV gehouden van maandag  15 juni 10.00 uur t/m vrijdagmiddag 19 juni 15.00 uur te Voorthuizen.   Zowel tijdens de ochtend, de middag als de avond zijn er lesprogramma’s. Zie voor een compleet overzicht de pdf van het programma in de rechterkolom.

Onderwerpen die aan de orde komen:

-Met moslims in gesprek over Bijbel en Koran.

-Wet, openbaring, lijden en omkeer in Bijbel en Koran.

-Hedendaagse stromingen onder moslims iin Nederland en hoe we met hen in gesprek komen over het evangelie.

-Missionair werk onder moslimjongeren en moslimvrouwen.

-Missionair werk onder Noord-Afrikaanse en Turkse migranten.

-Contextualisatie.

-Jezus in de Koran en de latere traditie.

-Vergeving en verzoening in de islamitische theologie.

-De plaats van Ismael.

-Ontwikkelingen in de Arabische wereld.

-De weg van MBB’s (moslims die christen worden).

-Moskeebezoek en geloofsgesprek met moslimjongeren.

Kosten: € 245,- (met inbegrip van overnachtingen en maaltijden)

Aanmelding door Downloaden en invullen: Aanmeldformulier Zomerschool 2015

Betaling on-line: betaling Zomerschool 2015

Wie nog weinig of geen voorkennis heeft, kan zich voorbereiden met behulp van onze brochures: Kennismaking met de islam; Getuigen onder moslim; De koran; Sekten en stromingen; uitgegeven door E&M. Kosten: € 5,- incl. verzendkosten. Te bestellen samen met de Zomerschool 2015.

Betaling onlinebetaling Zomerschool 2015 en brochures