Wanneer:
21 maart 2014 – 22 maart 2014 hele dag
2014-03-21T23:00:00+00:00
2014-03-22T23:00:00+00:00

In de Bijbelverhalen horen en lezen we Gods betrokkenheid bij ons mensen, zijn gevoelens, gedachten en boodschap. Ook Jezus is een verhalenverteller. Hij sluit aan bij de orale cultuur van zijn tijd. Wij weten uit eigen ervaring dat lessen die verhalend worden verteld, ons het meest bijblijven.

Tijdens de Naïma-conferentie op 22 maart 2014 staat het vertellen van verhalen centraal. We gaan het samen leren en het samen doen! Je hoeft geen geboren verhalenverteller te zijn om Gods verhaal en jouw eigen verhaal door te vertellen.

Kom naar de conferentie om toegerust en gemotiveerd te worden om de grote daden van onze God door te vertellen!

In Lucas 8:39 zegt Jezus tegen de bezetene die door Hem is verlost: ‘Keer terug naar uw huis en vertel alles wat God voor u heeft gedaan.’ Ook voor ons is het goed de grote dingen die God heeft gedaan en nog steeds doet, door te vertellen aan iedereen die het maar wil horen.

Overal in de wereld is het vertellen van verhalen een veel gebruikt communicatiemiddel. Verhalen verbinden ons voorstellingsvermogen en onze emoties. Uit verslagen van zendingswerkers weten we dat door de chronologisch vertelde Bijbelverhalen, huisgemeenten en kerken zijn ontstaan. Mensen hoorden de verhalen, werden erin betrokken en vertelden ze door aan familie en vrienden en zo groeide de kring van mensen die door de verhalen zijn aangeraakt door God.

Op een vrouwenochtend voor moslimvrouwen ergens in Nederland wordt altijd een Bijbelverhaal verteld. Samira luistert daar naar een verhaal. Het verhaal is niet af en als zij de volgende keer binnenkomt is het eerste wat ze vraagt: ‘En wordt het verhaal nu verder verteld?’ Ook als ze een keer niet op tijd kan komen en daardoor het verhaal mist, wil ze wel graag dat het alsnog aan haar wordt verteld. Want daar komt ze voor, voor het verhaal!

Tijdens de Naïma-conferentie zul je horen dat vertellen altijd beter is dan voorlezen, omdat je dan oogcontact hebt, er een dialoog is en actie, dat het daardoor voor de luisteraars makkelijker is om op te letten en niet af te dwalen. Iedereen kan vertellen! Vertrouw het verhaal, maak het jezelf eigen, ´woon erin´. Wees niet bang, eerst gaat het wat stamelend, maar al doende wordt je beter!

Je ontvangt op deze inspirerende vrouwenconferentie instructies voor het vertellen van Bijbelverhalen en we denken samen na over de structuur van je verhaal, de achtergrondinformatie die van belang is, wat de boodschap is en hoe je die ‘verpakt’, hoe je het verhaal afsluit. 

Heb je een hart voor moslimvrouwen en wil je hen Gods verhaal vertellen?

We ontmoeten je graag op de Naïma-conferentie op 22 maart 2014 te Amersfoort!

Info: Harriet@evangelie-moslims.nl of info@evangelie-moslims.nl

Meld je aan: info@evangelie-moslims.nl

Bijbelverhalen vertellen, Naima conferentie 2014