Wanneer:
11 december 2018 @ 16:00 – 19:00
2018-12-11T16:00:00+01:00
2018-12-11T19:00:00+01:00
Waar:
Ontmoetingskerk in Vathorst
Angelinapolder 3
3825 LX Amersfoort
Nederland

Hoe doen jullie <dat>?

Als kerkenraad krijg je veel op je bord. Vragen vanuit de gemeente,  vragen rondom landelijke thema’s, nieuwe initiatieven, oude bronnen, jeugdwerk, ouderenzorg, pastoraat, leiderschap……

Nu merken we dat kerkenraden van kleine kerken regelmatig met deze en andere vragen bij het Praktijkcentrum aankloppen. Kerkenraden van gemeenten uit (middel)grote steden kloppen minder vaak bij ons aan, en dat is ook logisch. Je hebt als kerkenraad van een (middelgrote) stad meer mensen, middelen en/of mogelijkheden in huis of zoekt deze mogelijk zelf(redzaam) op.

Wanneer het goed gaat in een kerk en gemeenten mooie initiatieven ontwikkelen is dit natuurlijk reden voor dankbaarheid. Maar hoe voorkomen we dat de initiatieven of vragen die spelen alleen lokaal impact hebben? Hoe zorgen we dat gemeenten niet allemaal zelf het wiel uitvinden, maar gebruikmaken van elkaars expertise en ervaringen delen?

We zijn bezig met het zoeken van een doelgroep predikant.
Hoe hebben jullie dat gedaan?’

‘Welke (pastorale) vragen spelen in jullie gemeente?

‘In de afgelopen jaren hebben we gewerkt aan nieuwe structuren.
Hoe zorgen jullie dat alle gemeenteleden ‘in beeld’ blijven?’

Als Praktijkcentrum horen we graag waar jullie mee bezig zijn, wat goed loopt, waar jullie in willen groeien en welke vragen er in jullie gemeenten leven.

In een eindemiddagbijeenkomst op 11 december hopen we hiervoor in de Ontmoetingskerk in Vathorst bij elkaar te komen om kennis en verhalen met elkaar te delen.

Programma:
16.00  Welkom
16.15  Inkijkje in de gastgemeente Vathorst
16.30  Pitches aanwezige gemeenten
17.30  Broodmaaltijd 
18.15  Kerkgrenzen? Cijfers (onderzoek Praktijkcentrum) en forum over lidmaatschap en taken in jullie gemeente…

Aanmelden klik hier

Voorbereiding
Ter voorbereiding ontvangt u een lijst met gemeenten die zich voor de bijeenkomst aangemeld hebben en een eenvoudig presentatieformat waarmee u op de middag in een aantal minuten uw eigen gemeente kunt presenteren.

We zien u graag op 11 december!