Wanneer:
16 mei 2017 @ 10:30 – 17 mei 2017 @ 17:00
2017-05-16T10:30:00+02:00
2017-05-17T17:00:00+02:00
Waar:
onferentiecentrum 50|50 Belmont
Goorsteeg 66
6718 TB Ede
Nederland

Ben je werkzaam in het christelijk jeugdwerk? INNOV8 is de plek om inspiratie op te doen en te netwerken!

Van dinsdag 16 mei tot en met woensdag 17 mei is er in Ede een conferentie voor professionele jeugdwerkers binnen kerken, christelijke organisaties en in een missionaire context, georganiseerd door MissieNederland. De conferentie is een activiteit van het netwerk INNOV8 en biedt kinder- en jongerenwerkers de mogelijkheid om kennis, ervaring en ideeën uit te wisselen.

Het thema van deze vijfde conferentie is ‘Pop-up’. We bespreken actuele vragen en thema’s die oppoppen. We inventariseren welke thema’s van belang zijn en zoeken daar ter plekke een workshopleider voor. Binnen het netwerk is een schat aan expertise aanwezig. En wie weet vragen we jou ter plekken om die kennis te delen in een pop-up workshop.

Afgelopen jaar promoveerde hoofdspreker, Harmen van Wijnen, op: Faith in Small Groups of Adolescents. Being Together as a Basic Given.

Je moet niet alleen maar willen jongeren in de kerk te krijgen, maar hun eigen netwerken en vriendengroepen beschouwen als vormen van kerk-zijn waarin de Geest óók werkt. Ik spreek van hybridevormen van kerk-zijn, lichte vormen van kerk-zijn.” 

We praten inhoudelijk door over dit thema en kijken samen hoe we dit kunnen vertalen naar onze praktijksituaties. Harmen van wijnen is voorzitter van het College van Bestuur. Voorheen was hij directeur bij de HGJB en Programmanager bij het Jeugdwerk van de Protestantse Kerk (JOP) en hij kent de praktijk van het jeugdwerk als geen ander. 

Jos Douma leidt het pop-up-klooster-moment: als plek waar we ons samen thuis voelen en in aanraking komen met Gods woord. En Maroesja Brouwer gaat met ons in gesprek over een actueel thema onder jeugdwerkers: een goede balans!

We zoeken als jeugdprofessionals naar nieuwe inspiratie, vieren samen en natuurlijk is er alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. Kortom: dit wil je niet missen!

Het INNOV8 conferentieteam bestaat uit partners van INNOV8 en is een gevarieerde vertegenwoordiging van het netwerk: Marc Potters (Leger des Heils), Paul Smit (NGK- Jeugdwerk), Jan van den Berg (YfC), Gwenda Visscher (kinderwerker VEZ), Helena de Haan (jeugdwerker), Jakob Stolk (jeugdwerker en zelfstandige) en Dorina Nauta (relatiemanager Jeugd & discipelschap, MissieNederland).

Meer info over het volledige programma vindt u op www.missienederland.nl/popup. De conferentie vindt plaats in conferentiecentrum 50|50 Belmont in Ede en duurt van dinsdag 16 mei 10:30 uur tot woensdag 17 mei 17:00 uur, met optioneel diner. 

Geef je op via www.missienederland.nl/popup