Wanneer:
23 november 2017 @ 19:45 – 22:00
2017-11-23T19:45:00+01:00
2017-11-23T22:00:00+01:00
Waar:
NGK Oegstgeest
Wijttenbachweg 23
2341 VX Oegstgeest
Nederland
Kosten:
Gratis

Delen is bijna zo goed als vanzelfsprekend! Als je voor een tijdje weg gaat, dan zet je jouw woning tegen een leuke vergoeding op Airbnb. Of je bent beschikbaar om te couchsurfen waarbij je een gratis bed beschikbaar stelt voor reizigers via een ledensite. En een foto of mp3’tje wordt tegenwoordig eenvoudig gedeeld met de smartphone. En als de accu van de smartphone van een van je vrienden dan leeg is, dan mag er natuurlijk gebruik gemaakt worden van jouw power pack.

Voor jongeren betekent iets weggeven niet langer dat je iets kwijtraakt, maar het heeft voor hen eerder de betekenis van delen is vermenigvuldigen. Door te delen laat je andere genieten van wat je hebt ontvangen, zonder het idee dat je er zelf slechter van wordt. Het idee is juist dat iedereen er beter van wordt. Jeugdwerk en diaconaat is daarom een heel vanzelfsprekend onderwerp. Wat misschien minder vanzelfsprekend is, is het samenwerken als diaconie met het jeugdwerk en andersom. Om die samenwerking op gang te helpen of te versterken organiseren de landelijke jeugdwerk en diaconale organisaties van de NGK, CGK en GKv samen regiobijeenkomsten over het thema Jeugdwerk en Diaconaat. Dit doen we onder de programmanaam ‘Deel Je Leven’. Het begeleidende e-book kun je als pdf downloaden.

Een interactieve avond voor diakenen en jeugdleiders. Samen aan de slag met het verbinden van jeugd en diaconaat. Omdat we geloven dat diaconaat een van de sleutels is om jongeren het evangelie te laten zien en ervaren. Aanmelden, klik hier