nieuwsbrief
Nieuwsbrief juni 2020
Geachte lezer,

De zomervakantie staat voor de deur en daarmee is het einde van het kerkseizoen ook in zicht. Een beetje een gek einde door de coronamaatregelen die de afgelopen tijd het kerkelijk leven sterk hebben gekleurd. Maar ook misschien een einde waarin u, als gemeente of persoonlijk, kunt terugkijken op nieuwe inzichten of ideeën die u de afgelopen tijd heeft opgedaan.

Het Praktijkcentrum wil u graag inspireren en adviseren in het nieuwe kerkseizoen en u ondersteunen in uw bezinning daarop. Neem gerust contact met ons op. We kijken graag wat we voor u kunnen betekenen!

Alvast een fijne vakantie gewenst!
Met vriendelijke groet,

Namens het Praktijkcentrum,
Melanie Spans
PR-medewerker

Uitgelicht

adv corona-peiling

Corona-peiling

Samen met een aantal andere organisaties zet het Praktijkcentrum een online vragenlijst uit om te peilen hoe de gereformeerde kerken omgaan met de uitdagingen waar ze door de corona-crisis voor gesteld worden.
Zou u hieraan mee willen werken? Het invullen van de vragenlijst kost u 5 tot 15 minuten. Alvast hartelijk dank!

Jouw huis, Gods thuis

Investeren in geloofsopvoeding is altijd waardevol, maar nu het jeugdwerk op een laag pitje staat en tieners veel tijd thuis doorbrengen misschien nog wel meer. De toerusting van Jouw huis, Gods thuis helpt ouders om te gaan met vragen omtrent de geloofsopvoeding van hun tiener(s). De toerusting bestaat uit filmpjes, materialen en thuisopdrachten.

“Mooie prikkelende inhoud, genoeg stof om over door te praten, midden in de werkelijkheid van ouders met jongeren en een goeie praktische opdracht."


- Een ouder die het project heeft gevolgd
Online toerusting geloofsopvoeding - Filmpje 1 - Foto 1 (2)
courtney-hedger-t48eHCSCnds-unsplash

Ouders in het zonnetje

Ouders verdienen een compliment voor hun extra inzet in de Corona-tijd. Met dit kaartje kun je als kerk hen in het zonnetje zetten! Deel aan alle ouders in je gemeente een presentje uit met dit kaartje erbij en laat hen voelen dat je als kerk hun liefde en zorg ziet en waardeert. Het kaartje hoort bij het project Jouw huis, Gods thuis, maar is ook los hiervan te gebruiken.

Commissie-coaching

Sommige werkgroepen en commissies pakken hun taken weer op of ronden ze juist af nu het einde van het kerkelijk seizoen in zicht komt. Het Praktijkcentrum kan meedenken over de toekomst van uw kerk en advies geven over bijvoorbeeld visieontwikkeling, het opzetten van kringen of de ondersteuning van het jeugdwerk. Onze adviseurs verkennen graag samen met u uw vraag.
nik-macmillan-YXemfQiPR_E-unsplash tiny
geloofsverlating eigen schuld

Kerk- of geloofsverlating

Als dierbaren om ons heen andere geloofskeuzes maken dan wijzelf, doet dat pijn. Kerk- of geloofsverlating komt regelmatig voor, maar blijft een gevoelig onderwerp. Het Praktijkcentrum kan helpen om hierover in gesprek te gaan, bijvoorbeeld tijdens een gemeenteavond. Ook is er praktijkmateriaal beschikbaar waarmee u zelf aan de slag kunt.

Op onze blog

Ben ik een racist?

Waarschijnlijk zegt iedereen 'nee' op deze vraag. Maar antwoord je dan niet te snel? Het debat over racisme in de samenleving raakt ook dat over diversiteit binnen de kerk. Lees Jans blog waarin hij reflecteert op racisme in de samenleving en de kerk.
koshu-kunii-Q5sHZ-_lxvE-unsplash
sander-weeteling-0YM1Lc-xIek-unsplash (1) (1)

Samen kerkzijn vandaag

Wat neem je in het nieuwe normaal, als dat nog een beetje lijkt op het oude, mee van de praktijken die je in de crisistijd ontwikkeld hebt? Lees de blog over samen kerkzijn vandaag.

Nieuws

Afscheid van Moniek

Per 1 juni is onze ex-collega Moniek Mol niet meer werkzaam voor het Praktijkcentrum. Een kort woord van haar kant: “Na ruim elf interessante, intensieve en mooie jaren heb ik zin om een heel nieuwe uitdaging aan te gaan. En die uitdaging heb ik gevonden in een nieuwe baan, als coördinator van een inloophuis in Apeldoorn. Het is met pijn in mijn hart om dit werk neer te leggen en een huppel in mijn hart om op een nieuwe plek tot zegen te mogen zijn.” Wij bedanken Moniek voor haar jarenlange inzet en enthousiasmerende betrokkenheid!
CarlaMantenFotografie - Praktijkcentrum - Moniek_0192
footer