nieuwsbrief
21 december 2020
Een lockdown betekent opnieuw omdenken als het gaat om hoe we kerk-zijn. Helemaal met de feestdagen voor de deur, wanneer we misschien nog meer verlangen naar samenzijn dan anders. Gelukkig zijn er nog genoeg mogelijkheden om het geloof te delen met gemeenteleden of gezinsleden. We denken daarbij ook aan degenen die niet het vanzelfsprekende samenzijn van een gezin ervaren. Laten we hen niet vergeten. De kerk bestaat vaak uit veel gezinnen, maar is zelf ook één groot gezin. We zijn allemaal broeders en zusters in Christus.

In deze nieuwsbrief delen we een paar van onze materialen en tips over kerk-zijn in lockdown om jullie in deze tijd te inspireren en een hart onder de riem te steken.

En tot slot:

  kerstwens
  Met vriendelijke groet,

  Namens het Praktijkcentrum,
  Melanie Spans
  medewerker communicatie

  Thuisvieringen voor Kerst en Oud & Nieuw

  Op zoek naar leuke tips en opbouwende materialen om Kerst en Oud & Nieuw te vieren? We bieden thuisvieringen aan die je (gratis) op maat kunt downloaden, met onderdelen voor elke leeftijdscategorie: kind, tiener en volwassene. Kies wat bij jou en/of je gezin past. We combineren Bijbelse thema's met gezellige activiteiten. Wat dacht je van een bingo-kerstwandeling, kletskaartjes over het afgelopen jaar, een hilarisch briefjesspel, jullie eigen Spotify-kerstlijst of een pot vol gezinsmomenten voor het nieuwe jaar? Ontdek het samen! We gaan hier de komende tijd ook over delen op onze social media kanalen. Neem dus vooral een kijkje op onze Instagram en Facebook!
  thuisvieringen Kerst (2)

  3 praktische tips voor het organiseren van online vieringen

  Online een kerkdienst meebeleven is een andere ervaring dan live de dienst bijwonen in de kerk. Voor hen die deze online diensten voorbereiden hebben wij drie praktische tips!
  bijbel 7

  Online samenkomen met tieners - Belong

  Live met je tienergroep samenkomen zit er nu even niet in, maar het tienerwerk hoef je niet stop te zetten. Stuur je tieners een kaartje of breng persoonlijk een klein cadeautje langs om hen te laten weten dat ze gezien zijn. Speciaal voor deze tijd bieden wij voor Belong in de module Gewoon Jezus ook materiaal aan voor online bijeenkomsten. Deze module gaat over de gewone, herkenbare kanten van Jezus' leven en past in de tijd van Kerst tot Pasen. Ook is er een module speciaal voor de lockdown: Op afstand samen.
  footer